Triglav, 2864 m, Slovenija

(11.12.2016)

 

Letos je v našem visokogorju za ta letni čas malo snega, vendar pa so dokaj nizke temperature poskrbele za ugodne razmere. Zato smo se ideji, da se povzpnemo na Triglav, težko uprli.
Od doma smo krenili ob 3. uri zjutraj in se odpeljali v dolino Krma od koder smo krenili proti Kredarici. Snega do višine cca 2200 metrov skoraj ni, nad to višino pa so razmere zimske. Na višini Kredarice je bila sicer ta dan temperatura bolj pomladna kot zimska. Zaradi inverzije je bila temperatura na Kredarici skoraj 10 st. Celzija, medtem ko je bila temperatura v dolini krepko pod ničlo. Verjetno je bila Kredrica tudi zaradi tega precej polna planincev, ki so v objem gora prišli zgolj na tako opevano, najboljšo kavo v Julijcih ali pa, da se povzpnejo na očaka.
Nam za kavo ni bilo, zato smo se kmalu po prihodu na Kredarico opremili in krenili proti vrhu. Do vrha in tudi nazaj je šlo brez posebnosti. Zaradi idealnih razmer tudi dve bolj izpostavljeni prečki nista povzročali težav. Po povratku na Kredarico smo še nekaj časa uživali v razgledih, spili eno pivce in se spustili nazaj v dolino. V Radovni smo se še ustavili na pozno kosilo, v stari gostilni Pr'Psnak. Domač, lep ambient, prijazna postrežba in okusna hrana, vsekakor gostilna vredna obiska!

Z.DULAR


Bili smo: Boštjan, Zoran, Robi, Andrej in Branko.

na vrh

mouseover