Cima del Cacciatore,2071m,Italija

(11.02.2017)

 

Skozi teden smo spremljali vreme in upali, da se bo megla vsaj v višjih legah poslovila. Vendar se ni dala, vztrajala je tudi v soboto. Zaradi tega se je tudi snežna odeja slabo preobražala. Nevarnost snežnih plazov je bila v našem visokogorju znatna, zato smo izbrali cilj, kjer naj bi bile razmere ugodnejše. Odpravili smo se na Cima del Cacciatore ali po slovensko Kamniti Lovec, ki je 2071 metrov visoka gora nad Trbižem, oziroma v bližini smučišča Višarje.

Okoli osme ure parkiramo na parkirišču v bližini gondole, ki pelje na Višarje. Mi smo se seveda na Višarje odpravili peš, s smučmi na nogah. Pozimi je romarska pot na Višarje skoraj tako obiskana kot poleti. Ko smo pričeli »naše romanje«, je v dolini še snežilo, zato smo si rekli, da bomo šli vsaj do Višarij, za naprej pa bomo videli kakšne bodo razmere. Že pred našim prihodom na Višarje je prenehalo snežiti, celo sonce je na trenutke poizkusilo prebiti meglen pokrov. Kmalu po prihodu smo se odločili, da poizkusimo na vrh. Po smučišču se nekoliko spustimo in potem pri kapelici zavijemo v gozd. Ta dan smo bili prvi. Že v gozdu se je videlo, da je sneg slabo preobražen in da bi bilo smiselno narediti test snežne odeje. Nadaljujemo do konca gozda in potem na varnem mestu opravimo test. Novozapdli sneg v zadnjih dneh je bil slabo preobražen, padel pa je na trdo snežno podlago s katero se ni sprijel. Prečka proti vrhu pa je poznana kot precej plazovita, zato se za
nadaljevanje nismo odločili. Odpravili smo se nazaj na Višarje in od tam po smučišču v dolino. Kljub temu lep dan, preživet v dobri družbi.

Z.DULAR


Štart okrog osme ure.


Kje ste lenuhi? :)


Kmalu bo Valentinovo.


Megla in sneg sta okrasila gozdove.


Mogočna lepotica.


Nadaljujemo proti vrhu.


Izpostavljana prečka nepredelanega snega. Dva Italijana kljub temu nadaljujeta proti vrhu.


Višarje.

na vrh

mouseover