POHOD BREG - LISCA - BOHOR (09.01.2010)

Zgodaj zjutraj smo krenili na železniško postajo v Brestanici, kjer nas je ob 05:15 pobral vlak za Breg. Bila je očitno res zgodnja ura, saj smo bili na vlaku praktično sami. Po slabe pol ure smo v hladnem jutru naredili prve korake proti Lisci.

Zjutraj na postaji v Brestanici.

Poledeneli smerokazi.

Cerkev Sv. Jošta, prva postaja.

Pri cerkvi smo imeli prvi krajši postanek. Tudi zdanilo se je že in sneg je do sem škripal pod nogami, saj temperature niso bile nad ničlo. Zato pa se je prav prijetno k mrazu podal Josov kuhan vinček, ki nas je malo pogrel.

Jos nas "ogreva" z odličnim kuhanim vinom.

Tik pred Tončkovim domom.

V Tončkov dom na Lisci smo prispeli dokaj hitro. Tam nas je počakal Šani, ki je potem z nami nadaljeval pot proti Bohorju. Malo malice, kak topli čaj in spet smo bili na nogah. Tokrat pa sneg pod nogami ni več škripal, ampak je kakšna dva centimetra debela skorja prav zadonela, ko si stopil nanjo in je počila. Že ob prvem spustu so se nam ledene skorje zabijale v nart!

Naprej...

Predsednik društva, Branko, nam je pokazal, da je skorja na snegu v bistvu sestavljena iz dveh plasti...

... a večini se je mudilo naprej!

Čudovit idilični gozd!

In lepe stvaritve narave,

"Bohor, prihajamo!"

Na sebe smo vlekli pelerine, saj se je ledeni dež počasi spreminjal v navadnega.

Vreme nam je malce zagodlo le nekaj kilometrov pred vasjo Podgorje. A dež nas ni ustavil, saj smo imeli naslednji počitek v tamkajšnji gostilni. Potem pa naprej, v hrib, proti Mrzli Planini.

V vasi Podgorje.

Neizčrpni Lado je vso pot gazil prvi in nam "pripravljal" pot.

Na poledenelih Zaloških travnikih.

Čez Zaloške travnike smo šli še bolj veseli, saj smo se bližali cilju, koči na Bohorju. Vsega skupaj po desetih urah in pol smo prispeli na Bohor. Tam pa topel čaj, kakšno pivo in seveda še golaž, segedin in ričet za naše lačne želodce...

Bili smo: (z leve zgoraj) Boštjan Marjetič, Zoran Dular (z leve spodaj): Matej Brezovšek, Branko Dular, Lado Kodrič, Joži Sotošek - Jos in Boštjan Zakšek - Šani.

M.BREZOVŠEK

mouseover